Mandura Misszió az Éhező Gyermekekért!!!

Ez az üzlet alapjaiban változtatja meg a Network Marketing piacot

Durian

durian.jpg


A Durian gyümölcs a világon teljesen egyedi fajta.

Dél-kelet Ázsiában a "Gyümölcsök Királya" néven tisztelik.

Egyetlen más gyümölcs sem versenyezhet gazdag tápanyagtartalmával, és

egyetlen másik gyümölcs sem vetekedhet érdekes történetével.

A távol keleti régión kívül azonban eddig kevesen hallhattak a Durian éltető hatásáról.

Maga a növény 40 méteres fán termő 1-2 kg-os gyümölcsök többeknek okoztak már komoly fejtörést.

Akár húsz centiméteresre is megnövő termése szúrós-rücskös felületű,

éktelenül büdös, zöldes, esetleg barnás színű.

Ha erős késsel, fűrésszel vagy vésővel felnyitjuk, akkor édes illatú, krémes állagú, halványbarackszínű húsához férhetünk.

Gyümölcs a gyümölcsvilág legextrémebb darabja, átlagos súlya 3-5 kg között van.

Erős, átható szagával pillanatok alatt elriasztja a gyanútlan érdeklődőt. Íze ugyanakkor elképesztően egyéni, semmihez sem hasonlítható;

krémes, kissé vaníliaszerű, de igazán semmihez nem fogható.

Nyersen gyümölcsként, illetve vaníliafagyival, vagy pudinggal, esetleg rizzsel keverve.

Gesztenye méretű kemény magja pirítva (a magok olajban megpörkölhetőek) vagy főzve ehető.

Hazájában, Malájföldön nemzeti eledel, de hazánkban is kapható néha.

Élettani hatása: fitté tesz, jelentősen csökken a fáradékonyság, jókedvet

varázsol és nem utolsósorban segít a potenciálon.

Fokozott mértékben tartalmaz Omega3-t, ami tehát nemcsak mélytengeri

 halakból nyerhető.

Fehérjetartalma miatt vegetáriánusok számára is javallt.

Érdekesség E hihetetlenül magas tápanyagtartalommal bíró gyümölcs

hazájában Bangkokban majdnem egész évben kapható.

1. /Fáradtságűző, javítja az általános közérzetet, jó értelemben "feldob";

elképesztő szellemi és testi frissességet nyújt koffein v. doppingszer

nélkül. Ezért éjszakázóknak (bulizóknak, éjszakás műszakban

dolgozóknak, vizsgára tanuló egyetemistáknak, kamionosoknak,

taxisoknak) kiemelten is ajánlott!

2./ Afroidizákumként fokozza a szexuális vágyat és teljesítőképességet!

3. /Antioxidánsai megóvhatnak a ráktól, fiatalítanak, csodássá teszik bőrünket.

- Javítja a közérzetet

- Természetes energiát biztosít

- Élénkítő hatást fejt ki

- "bioredbull"-nak is nevezik

- Elősegíti az anyagcserét

- Fontos tápanyagokat biztosít

- Másodlagos növényi tápanyagokat, antioxidánsokat és esszenciális zsírsavakat tartalmaz Tápanyagok a gyümölcsben

- Makro tápanyagok, fehérje, szénhidrát, ballasztanyagok, zsír

- Természetes, gazdag forrást biztosít aminosavakból, esszenciális zsírsavakból és egyedülálló szerves kénvegyületekből.

- Ballasztanyagokban, B-vitaminban, C-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag.

- Antioxidatív hatást kifejtő flavonoidokat tartalmaz.

Tápanyagtartalom: Omega 3, omega 6, thiamin(B1), riboflavin, niacin(B3),

B6 vitamin, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink, réz, mangán

Mangosztán

mango.jpg

A mennyország ajándéka Egy ősi legenda szerint, Buddha napkeltekor egy

fehér elefánton az erdőben járva megpillantotta és megízlelte a

gyümölcsöt.

Jótékony hatását érezve megáldotta a mangosteent, és a mennyország

ajándékaként az embereknek adományozta.

Más trópusi gyümölcsökkel ellentétben, a Garcinia mangostana rendkívül ízletes.

Délkelet - Ázsia, Afrika és Amerika trópusi síkságain, 20 méter magas fákon

terem, de szelídített változatait gyümölcsösökbe és kertekbe is szívesen ültetik.

A növény "ultra-trópusi" és rendkívül érzékeny.

A saját éghajlatán kívüli termesztésére tett kísérletek mindezidáig

kudarcot vallottak, azonban most úgy tűnik Ian Crown-nak sikerült a

mangosteen honosítása az Amerikai kontinensen is.

A mangosteen fa trópusi körülmények között 10-15 év alatt kezd teremni.

A szezonja májustól szeptemberig tart, és ez idő alatt több ezer darab bíborbarna gyümölcsöt terem.

Az érett gyümölcsöket egyesével, kézzel szüretelik le.

Mérete alapján a mandarinra hasonlít, vastag héja vörösesbarna és bőrszerű.

Ha kettévágjuk, öt-hat fehér, kocsonyás állagú gerezdet találunk, közepükön egy-egy maggal.

A mangosztán húsa bő levű, édeskésen savanyú.

A termés sokoldalúan felhasználható.

Még az értéktelennek tűnő, vastag terméshéjat is hasznosítják, bőrök cserzésére és a gyógyászati célokra egyaránt.

Egyedülálló összetétellel bíró növény, melynek fő hatóanyaga a xanthon.

A xanthon egy erőteljes antioxidáns hatású flavonoid, de a gyümölcs ezenkívül más antioxidáns hatású vegyületeket

- polifenolokat, katechineket, illetve szintén antioxidáns hatású

C-vitamint is gazdagon tartalmaz.

Acai Berry

acai.jpg  



Acai (ejtsd: ászáj vagy ászái) bogyó vagy Acai gyümölcs

hatalmas pálmán nő az amazóniai esőerdőben, és olyan, mint egy lila

üveggolyó vagy szőlő.

Nagyon finom trópusi íze van.

Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják, gyógyító hatása legendás.

Az amazóniai acai bogyót tápértékkel rendelkező gyümölcsnek a világon melyben

- 10x annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és

- 2x annyi antioxidáns, mint a kék áfonyában.

Lehet, hogy ez a legtökéletesebb étel a világon, mivel tele van tápanyagokkal,

- beleértve vitaminokat,

- ásványi anyagokat,

- nyomelemeket,

- étkezési rostot, ami a kutatások szerint elősegíti az emésztési

rendszer egészséges működését,

- csökkenti a koleszterin-szintet és - segít megállítani az idő előtti öregedést.

Ugyanezt teszi a bogyóban nagy mennyiségben található E-vitamin is.

Az emészthetetlen rostok csökkentik egyes rákfajták kialakulásának a veszélyét is.

Az omega zsírsavak (6 és 9) nélkülözhetetlenek az egészséges

idegrendszer kialakulásához és regenerálódásához.

Ezenkívül segítenek meggyógyítani és megfiatalítani az izmokat egy

intenzív testmozgás után, és bizonyítottan csökkentik az LDL, és

fenntartják a HDL koleszterin-szintet.

A zsírsav aránya az acaiban olyan, mint az olíva olajban.

Tanulmányok szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a mediterrán

országokban olyan alacsony a szívbetegségek aránya.

Az acai egy majdnem tökéletes aminosav összeállítást tartalmaz.

Az aminosavak létfontosságúak az izom megfelelő összehúzódásához,

regenerációjához, fejlődéséhez, és az állóképesség, erő, folyamatos

energiaellátás biztosításához.

Az acai bogyónak

- antioxidáns, -

baktériumölő,

- gyulladáscsökkentő és

- antimutagén tulajdonsága van.

Bőséges forrása az antocianinoknak, melyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkotják.

Az American Chemical Society (Amerikai Kémiai Társaság) által publikált,

a Michigani Állami Egyetemen 2004 decemberében végzett, szakmailag

lektorált kísérlet szerint az antocianinok akár 50 %-kal is tudják javítani

az inzulin termelést!

Blueberry (Kék Áfonya)

blueberry.jpg


A hangafélék családjába tartozó, a nyirkos, savas talajú erdőket kedvelő

cserje.

Gyümölcsét már a történelem előtti idők óta fogyasztják, azonban az

orvostudomány először a XVI. században említi.

Észak- Európából származik, hazánkban az északi és a nyugati

hegyvidékeinek erdeiben is megterem, igaz, csak ritkán.

Az apró bogyók rengeteg értékes anyagot tartalmaznak: flavonoidokat (pl: antocianidint),

A-, B-, és C-vitamint, cukrokat (kvercetin, katechin), pektint, valamint

cseranyagok, savak (pl: tannin), króm és mangánvegyületeket.

Kiemelkedően magas a kálium tartalma.

Van benne továbbá kálcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén és

foszfor.

A vadon élő áfonya termésének tápértéke nagyobb a kiskertekben

termesztettekénél.

Az áfonya kivonatos formában gyógyszertárakban kapható

Gyógyászati felhasználását tekintve egyik legsokoldalúbb növényünk az áfonya.

Terméséből és leveléből egyaránt készíthető főzet, tea, sőt, akár még gyógyhatással bíró pálinka is.

Króm tartalma miatt vércukorszint csökkentő hatása van, erősíti a kapillárisok falát, javítja a látást.

Fekete inzulinnak is hívják, mivel a levelében lévő myrtillin képes a

cukorbetegség tüneteit csökkenteni, vagy akár megszüntetni.

Jó hatása miatt a visszér és az aranyér kezelésére is alkalmazzák,

különösen terhesség idején, amikor ezekre a betegségekre fokozott a

hajlam.

Kiválóan alkalmazható a farkasvakság kezelésére, mivel javítja a szem

alkalmazkodó képességét a sötétben.

Továbbá jótékonyan hat a szembevérzésre, a szemgyulladásra, az ér-

és ideghártya gyulladásra (korioretinisz), valamint a cukorbetegségből

fakadó szemérrendszeri elváltozásokra. Az áfonyák festékanyaga

antioxidáns hatású, ezáltal megvédi asejteket a szabadgyökök okozta

károsodástól, mint a rák valamint a szív- és érrendszeri betegségek.

Növeli a hajszálerek rugalmasságát.

Javítja a vérkeringést.

Szárított gyümölcsként használva megszünteti a hasmenést.

A főzött áfonyapép kiválóan alkalmas a nedvedző sömör kezelésére.

Jó hatással van a bélflórára, az emésztési zavarokra, a bélfertőzésekre és a bélgörcsökre.

Használható még felső légúti megbetegedésekre,

epe-húgykőproblémáknál, reuma, ekcéma, vérnyomásproblémák esetén.

Baktériumölő hatással is rendelkezik.

Terméséből "gyógy-pálinkát" is főznek, melyet szájüregi- és

fogínygyulladás esetén fogyasztanak.

Lassíthatja az öregedést, és segít megőrizni a szellemi frissességet.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 9
Heti: 21
Havi: 66
Össz.: 5 612

Látogatottság növelés
Oldal: Termékleírások
Mandura Misszió az Éhező Gyermekekért!!! - © 2008 - 2024 - berzsikemandura.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »